БТК придобива НУРТС

24387
БТК придобива НУРТС
Снимка: Getty Images / Guliver

 

"Българска телекомуникационна компания" ЕАД (с търговско наименование Vivacom) е внесла уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което заявяват желанието си за придобиване на групата на НУРТС (Национално Управление “Радио и телевизионни станции) България.

В съобщението, изпратено вчера до медиите, се посочва, че "в последните години групата на НУРТС България инвестира и завърши успешно техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания, изпълнявайки изискванията за излъчване на цифров ефирен сигнал".

БТК отхвърли слуховете за продажба

Акционерите на БТК не са предприемали никакви действия, свързани с нейната продажба. Това се посочва в позиция на телекомуникационната ...

Настоящите собственици на НУРТС обаче са взели решение да се оттеглят от тази инвестиция в България поради промените в макроикономическата среда и липсата на обществена подкрепа и интерес към цифровата ефирна телевизия.

"НУРТС България" е 100% собственик на "НУРТС Диджитъл" - дружеството, което държи лиценза за цифрово ефирно тв разпространение в България. Директна връзка с Цветан Василев няма - компанията майка е притежание на две офшорки, а самият Василев твърди, че е бил само консултант на инвеститорите. В сектора обаче е публична тайна, че именно той контролира мултиплекса, информира в. "Капитал".

 

Люба Кулезич се извини на БТК заради Николай Бареков

Преди началото на съботно-неделното си предаване "На светло с Люба Кулезич", журналистката Люба Кулезич се извини на БТК заради твърден...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика