БСП уж си тръгна от пленарна зала след криминализирането на осигуровките

30592
БСП уж си тръгна от пленарна зала след криминализирането на осигуровките
Снимка: БГНЕС

След бурния парламентарен ден нервите на БСП не издържаха и парламентарната група на червените реши да напусне пленарна зала.

Това стана, след като за пореден път бяха спряни дебатите по поредната точка от държавния бюджет. С емоционално изявление Янаки Стоилов каза "довиждане" за вечерта от името на БСП. Оказа се обаче, че не всички негови колеги са на мнението му и в пленарна зала остана Таско Ерменков, който поиска направо да се гласува държавният бюджет анблок, след като така или иначе не се приемат аргументи на опозицията.

Пенсионната реформа вече е факт - с гласовете на ГЕРБ и ДПС

Пенсионната реформа вече е факт с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Това стана след цял следобед дискусии по бюджета на Държавното обществено ос...

Преди това парламентът прие, че умишленото укриване на социални и здравни осигуровки ще се наказва със затвор и глоба за работодателите и самоосигуряващите се.

Работникът обаче няма да носи наказателна отговорност дори и да е подтикнал шефът да го осигурява на по-малко от реалната му заплата. Това приеха окончателно депутатите на второ четене на законопроекта на Държавното обществено осигуряване.

Най-тежкото наказание ще е за укриване на вноски в особено големи размери – над 12 хил. лв. Укриване на вноски в големи размери – над 3 хил. лв., се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба до 2 хил. лв.

Какво се счита за укриване на вноски? Да се обяви по-малък от действителния осигурителен доход, да не се подаде декларация, да се потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация, да се състави или използва документ с невярно съдържание, включително да се представи пред органите по приходите, да се унищожават или укриват счетоводни документи, счетоводни регистри или ведомости за заплати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com