Борисов: Управляващите провалиха „Южен поток” по най-глупавия начин

27425
Борисов: Управляващите провалиха „Южен поток” по най-глупавия начин
Снимка: БГНЕС

За една година управляващите успяха да провалят проекта „Южен поток” и то по най-глупавия начин – поне десет пъти обявяваха първи заварки, първи копки, начало на строеж. Мина една година – виждаме нищо до момента, в който ЕК им иззе правото дори да преговарят. Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Фокус". 

По думите му БСП и ДПС не спазват европейското законодателство, според което по тръбата трябва да тече и български газ от добитото в Хан Аспарух и Терес.

Управляващите умишлено губят делото за АЕЦ „Белене”, твърди Борисов

Делото в Париж за АЕЦ "Белене" умишлено се води към загуба. Управляващите се подготвят да го загубят. Това е най-големият проблем за дъ...

„Защо да сме против да тече по тази тръба и български газ – не мога да разбера – това е национално предателство от страна на Драгомир Стойнев, Пламен Орешарски и Сергей Станишев. Това е европейското законодателство – това е третият либерализационен пакет”, посочи Борисов.

На въпрос, като премиер, как той би подписал договора за проекта „Южен поток”, Борисов отговори, че бил уговорил всичко за подписването на този договор със спазването на всички европейски процедури.

„Ние се бяхме разбрали с Милер, с Газпром, с Министерски съвет – дадохме началото – с президента Владимир Путин, когато беше в София взехме това решение. Бяхме направили всичко включително и за 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй” – вместо да се съдим и да плащаме луди пари или да говорим лъжи, че някога ще се построи АЕЦ „Белене”, защото Станишев лъже безобразно. Всеки ден те могат да подпишат строителството на АЕЦ „Белене”, но вече една година не го правят. Това е безапелационно ясно. И 7-ми реактор щеше да дойде единият реактор от АЕЦ „Белене”, щяхме да имаме 5-ти и 6-ти, 7-ми. Двата реактора са ни руски и зависи от Русия да им бъде удължен животът или от тях идва 7-ми реактор. А на площадката на АЕЦ „Белене” са добре дошли всички да строят”, каза още Борисов.

Припомняме, че днес ГЕРБ обявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството заради проблемите в сектор "Енергетика".

Борисов: Клиповете на БСП са голям смях

Снощи за първи път гледах клиповете им – голям срам е било, голям смях. Някакви боксьорчета си бият крошета. Станишев не знам дал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com