Борисов: Стойнев толкова се е самозабравил, че нарича решение на S&P политическо

39716
Борисов: Стойнев толкова се е самозабравил, че нарича решение на S&P политическо
Снимка: БГНЕС

Днешният коментар на икономическия и енергиен министър Драгомир Стойнев относно решението на рейтинговата агенция Standard&Poor's веднага предизвика реакция от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Ето какво написа Борисов във Facebook.

"Това момче Драгомир Стойнев толкова се е самозабравило, че вече критикува кредитната агенция Standard&Poor’s. Той поставя под съмнение решението на международната агенция да промени от ”стабилна” към ”негативна” перспективата пред кредитния рейтинг на България и счита за меродавно твърдението на Местан, че това е най-доброто правителство. Тези думи на Стойнев ще родят поредния виц, но аз им препоръчвам да бъдат по-доверчиви към доказали се световни агенции, да признаят най-накрая провала си и да се махнат, защото в противен случай ще ни докарат до такава катастрофа, че ще е тъжно да си разказваме вицове за тяхната некомпетентност."

S&P's потвръди кредитния рейтинг на България

Standard&Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута съответно на 'BBB/А-2...

Днес, по време на среща с Американската търговска камара, Стойнев каза, че за пръв път вижда агенция от калибъра на S&P си позволява "политически коментар". "Политическият коментар" е становището, че перспективата за развитие на българската икономика вече е негативна.

S&P е агенцията, която първа от големите анализатори на пазара свали отличния кредитен рейтинг на САЩ преди три години - от AAA на AA+

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика