Борисов обеща референдум за безплатен газ за 10 години

21707
Борисов обеща референдум за безплатен газ за 10 години
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за „Южен поток“, но при спазване на европейските правила. А европейските правила са в наша услуга, защото газът, добит от българите в Черно море или в територията на страната, да може да се изнася в Европа. И тогава ще ви агитирам след 3-4 години, живот и здраве, да направим референдум – 10 години безплатен газ за населението. Това не е популизъм, говорим за реален факт." Коментарът направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешната среща между представители на партията и Реформаторския блок. Той допълни, че страната ни седи върху злато и уточни, че има предвид огромните залежи на петрол и газ, които са доказани.

Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторите Радан Кънев отговори, че по света има страни като Русия и Венецуела, които имат големи залежи на природни ресурси, но населението им мизерства. Той даде друг пример и със столицата на ОАЕ Абу Даби, където 9/10 от хората живеят в коптори и нямат граждански права.

Реформаторският блок проявява склонност за съюз с ГЕРБ при определени обстоятелства

Отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ не са поставени на твърда основа - това пролича от последното интервю на лидера на ДСБ Рад...

Когато има ресурси, е много важно да имаш строги правила, обясни Кънев. По този начин не се стига до положение, при което тези придодни богатства не хранят олигархията и тя става всевластна. „Тя нашата олигархия и сега е всевластна, представяте ли си какво ще стане, ако й дадем няколко милиарда кубични метра газ да контролират?“, попита риторично лидерът на ДСБ. С това страната ни ще забрави и за демокрацията.

В рамките на вота на недоверие ГЕРБ също така ще попита и защо е било проучването в находището „Терес“ в Черно море, стана ясно още от думите на Борисов. Той допълни, че на това място има огромни залежи на „синьо“ гориво.

Предстоящия вот ще бъде тест за ДПС, обяви Борисов. Според Кънев по време на гласуването ще се разбере дали хората на Лютви Местан имат интереси в сферата на енергетиката.

 

Борисов пожела успех на Реформаторския блок

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела успех на учредената днес коалиция Реформаторски блок. „Уважаеми колеги, по повод днешното у...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com