Борисов: Нямаме претенции да сме най-добрите, но в Европа ни отчитат усилията

4357
Борисов: Нямаме претенции да сме най-добрите, но в Европа ни отчитат усилията
Снимка: БГНЕС

"Нямаме претенции да сме безгрешни и да сме най-добрите, но полагаме усилия и в Европа това се отчита", каза министър-председателят. Бойко Борисов. Премиерът участва в дискусията "Европейска България – стабилност и растеж".

Борисов посочи, че страната е положила усилия за справяне с бежанската криза и коментира, че това се отчита добре в Европа.

Борисов: Повозих Камерън на джипката, той си тръгна с добри впечатления

Повозих Дейвид Камерън на джипката да разгледа планините, той си тръгна с добри впечатления от България. Едно е да ти разкажат, друго е...

Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми, каза още Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". "Търпеливо, равномерно, без много да подскачаме, сме си свършили работата", заяви още той. Борисов обясни, как преди година той е бил сочен, като основна причина за лошите отношение между България и Русия, а днес, по думите му, виждаме такива лоши отношение между Турция и Русия.

Повече търпение, повече толерантност, повтори премиерът, цитиран от БГНЕС. В тоя размирен свят, в една нестабилност, предизвикана в България – дали от мен, дали от синдикатите, дали от колегите, допусне ли се, този, който я предизвика ще носи отговорност, каза още министър-председателят. Премиерът заяви, че най-доброто качество на мъжа е търпението.

Борисов смята, че това, което е разказал премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, който беше на визита у нас, на колегите в Европа се чува доста по-силно отколкото, ако ние го кажем. В края на миналата седмица британският министър-председател бе два дни в нашата страна и заедно с Бойко Борисов обходиха браздата при границата с Турция.

Руските туристи догодина ще се върнат, така го усещам, каза също министър-председателят.

Камерън остана впечатлен от оградата по границата ни

Премиерът Бойко Борисов е показал на британския министър-председател Дейвид Камерън оградата на българо-турската граница, информира "Да...

Премиерът коментира темата за кохезионните фондове, откъдето трябва да дойдат парите за справяне с бежанската криза. "Много усилия и труд ни струваше да убедим колегите, че това не е правилно. Още повече, че всичките ни проекти са свързани с т.нар. структурно присъединяване", заяви Борисов, който за пореден път повтори несъгласието си парите за бежанци да идват от тези фондове.

"Комините няма значение дали са в България, в Китай или в Германия – озоновата дупка е една. Виждате какви катаклизми по света се случват, а когато се случи в София, веднага излизат и казват "отводнителните съоръжения не били добри”. Сутринта гледах Англия – там и стадионите са им наводнени. Когато паднат 50 – 60 литра няма система, която да може да го отводни. Това се случва все по-често и все по-масово, трябва защитните ни механизми да са много по-силни", убеден е Борисов.

Премиерът засегна и темата за бюджета. "Нашият бюджет, в колкото и тежко време да го приехме, отговаря на сферата на образованието, на сферата на сигурността, на НАТО, на сферата на социалните плащания. Ако сме живи и здрави, догодина мисля, че ще вървим към 1,5% бюджетен дефицит. Това е изключително важно за стабилността и за кредитните рейтинги, които страната получава", заяви премиерът.

Що се отнася до контрабандата, всички виждате, че се постигна много. Убеден съм, че повече пари ще съберем следващата година от тази, каза още Борисов. Той добави, че вече му е докладвано, че Националната електрическа компания (НЕК) излиза месечно на печалба. "Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Понеже е хубаво, не се отразява много, продължи премиерът. Санирането е безплатно, всичко правим. Остана само да мием прозорците на хората след саниране", каза още Борисов.

Абсурдно - НС не чу единодушното мнение на депутатите-експерти в енергетиката

До абсолютен ступор се стигна по отношение на бюджетите за догодина на две от най-важните структури в българската енергетика - КЕВР и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика