Борисов иска да знае откъде LIC33 има 1 евро за "Виваком", "Дунарит" и другите три компании

23368
Борисов иска да знае откъде LIC33 има 1 евро за "Виваком", "Дунарит" и другите три компании
Снимка: БГНЕС

Инвеститорите от групата LIC33 да предоставят официална информация за произхода на средствата си. Това се казва в официална позиция на кабинета "Борисов".

От правителствената информационна служба оповестиха официална позиция на правителството, часове след като представителите на дружеството LIC33 обявиха публично намеренията си относно пет български компании - "Виваком", военните заводи "Дунарит", "Авионамс", мултиплекса НУРТС и пийпълметричната компания за изследване на телевизионната аудитория ГАРБ Аудиенс Рисърч.

Купиха "Виваком", "Дунарит" и още три български компании за 1 евро

За 1 евро компанията LIC33 на белгийския гражданин Пиер Луврие купува пет компании, които досега бяха част от бизнес империята на банке...

"Българското правителство наблюдава с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев. Основната ни задача, преди да формираме отношението си към обявилите се за инвеститори, е да проучим произхода на средствата, с които са реализирани тези инвестиции. Държим на това, за да гарантираме, че инвестиции в страна-членка от Европейския съюз се реализират само със средства, придобити от законна стопанска дейност".

"Във връзка с тази наша позиция, призоваваме инвеститорите от групата "LIC33" да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на Република България. Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях", заявяват от кабинета Борисов.

На пресконференцията собственикът на LIC33 Пиер Луврие изрично каза, че сделката е за 1 евро. Той уточни, че ще търси инвестиции на международните пазари, с които да покрие дълговете на петте компании, които, според него, са на стойност около 900 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика