Боян Боев ще поеме ръководството на ДКЕВР, заяви Стойнев

30685
Боян Боев ще поеме ръководството на ДКЕВР, заяви Стойнев
Снимка: БГНЕС

Боян Боев (на снимката в средата, с вратовръзка) ще замени Анжела Тонева на поста председател на Държавната комисия по енерргийно и водно регулиране (ДКЕВР). На мястото на другия напуснал член на регулатора – Михаил Димитров, пък ще влезе Лиляна Младенова. Назначенията са до края на мандата на предишните им носители. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде „Фокус”.

„Снощи разбрах, че Анжела Тонева и Михаил Димитров са подали оставки. Доколкото разбирам, мотивите са лични. Напрежението в ДКЕВР е огромно, но то е огромно и в сектор енергетика, защото системата е изцяло дебалансирана”, обясни Стойнев. „В енергетиката не трябва да има резки движения, всяка стъпка трябва да е премислена”, каза още той.

Орешарски не коментира оставката на Тонева, БСП и ГЕРБ обясняват защо се стигна до нея

Очаквано оставката на председателя на ДКЕВР Анжела Тонева доведе до лавина от коментари на различни политици, но премиерът Пламен Ореша...

Боян Боев стана директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) през лятото, като пое поста от Михаил Андонов. Боев е и изпълнителен директор на футболен клуб "Берое".

Прочетете още за това кой е той в expert.bg.

АЕЦ "Козлодуй"

Ще има конкурс за строителство на седми блок на АЕЦ "Козлодуй"", заяви още министър Стойнев. „Тук става въпрос за избор на технология. Конкурс за технология не може да има, защото ако има конкурс за технология, това означава, че държавата трябва да изкупува изцяло произведената електроенергия. В системата на енергетиката се нагледахме на дългосрочни договори. Не искам да обричам бъдещото поколение на дългосрочни договори”, заяви министър Стойнев. „Този блок ще работи на пазарен принцип”, обясни той.

Председателят на ДКЕВР хвърли оставка

Председателят на ДКЕВР Анжела Тонева е подала оставка, предаде bTV. Тя не уточни защо си подава оставката. Тонева зае поста още в нача...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика