БЕХ и Westinghouse сключиха споразумение за параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”

24870
БЕХ и Westinghouse сключиха споразумение за параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”

Представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и американската Westinghouse Electric Company сключиха споразумение за съгласуване на параметрите по 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”, предаде „Фокус”.

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещнa в Министерски съвет с президента и главен изпълнителен директор на Westinghouse Дани Родерик, за да обсъдят подготовката за изграждане на бъдещия 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”.

БЕХ започва преговорите за 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Българския енергиен холдинг ще започне преговорите с американската компания "Уестингхаус" за 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", ако БЕХ по...

Орешарски обясни, че на срещата БЕХ и Westinghouse са сключили споразумение, което ще даде възможност до 9 месеца да се извърши предварителна работа по съгласуване на техническите и финансово-икономическите параметри. „Надявам се, това да не се случи в последния момент, а подготвителната работа ще бъде извършена в по-кратък период”, каза премиерът.

“Проектът за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” няма да ангажира никакви бюджетни средства. Ще бъде кредитиран дългосрочно”, заяви още той.

„Ще направим всичко възможно, параметрите да бъдат благоприятни, така че да можем при спазване на всички етапи от 2016 година да започнем фактическото изграждане. Важно е как ще структурираме и договорим финансово-икономическите и финансовите параметри в следващите месеци”, добави Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика