АПКТБ пита Йордан Цонев за конкретна цесия от КТБ

16761
АПКТБ пита Йордан Цонев за конкретна цесия от КТБ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка (АПКТБ) изпрати информация за поредна многомилионна цесия на дружество, свързвано с Йордан Цонев.

Според документа на АПКТБ цедент е ПИБ, а цесионер е "Вили Вист" ЕАД. Цесията е за над 10,4 млн. лева. Според изтекъл по медиите през миналата година списък с физически и юридически лица с кредити в КТБ компанията има кредит в банката на Цветан Василев от над 9,9 млн. лева, а едноличен собственик е Николай Милев. Според слуховете тя е близка до Йордан Цонев, но официална връзка няма. "Вили Вист" е собственик на бургаска фирма „Трансстрой“, която спечели договор за 50 млн. лева за брегоукрепване, подписан с Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по времето на кабинета "Орешарски".От АПКТБ задават въпрос чрез медиите на Йордан Цонев - кой е реалният собственик на "Вили Вист"?

АПКТБ: Собственикът на Lafka е с цесия за милиони в КТБ

Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка (АПКТБ) директно посочи директен пример, при която КОЙ успява да си вземе п...

Припомняме, че Йордан Цонев категорично отрича някога да е имал бизнес взаимоотношения с КТБ.

Освен за "Вили Вист" ЕАД, от АПКТБ са изпратили документ за осчетоводяване на цесия на "Промишлено строителство холдинг" ЕАД. Това дружество е считано за част от кръга на Делян Пеевски.

"Промишлено строителство холдинг" е цесионер, а съгласно документа на АПКТБ цедент отново е Първа инвестиционна банка (ПИБ) – както в случаите със собственика на Lafka „Табак Маркет” и със собственика на „Техностройекспорт” – „Сиболе Сървисис Инкорпорейтид”. Вземането по цесията на „Промишлено строителство холдинг” е за малко над 2,4 млн. лева.

„Промишлено строителство холдинг” беше собственост на „Водстрой 98”. А изпълнителният директор на „Водстрой 98” Иван Мирински представляваше „Газпроект Юг”. „Газпроект Юг” беше част от обединението „Стройтрансгаз консорциум”, което беше избрано да строи българската част от „Южен поток”. В блога на журналиста Мирослав Иванов "Финансови смислици" беше съобщено за първи път за цесията на "Промишлено строителство холдинг".

Йордан Цонев отрича ДПС да е виновно за КТБ

Ще говоря като член на Временната анкетна комисия за КТБ. И за да не заобикалям темата „Пеевски”, ДПС е заинтересовано да с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com