Агенция "Митници": Олигархията победи по случая "Лукойл"

5071
Агенция "Митници": Олигархията победи по случая "Лукойл"

В изключително критичен тон Агенция "Митници" изрази разочарованието си от решението на съда да не бъде взет лиценза на "Лукойл" за управление на данъчен склад.

Агенцията взе лиценза на "Лукойл" в понеделник, 22 април, но след жалба от страна на компанията пред съда, която беше разгледана светкавично, късно снощи беше взето решение да се блокира действието на Агенция "Митници". Ето какво казват от там по въпрос:

Съдът спря отнемането на лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

Заповедта на Агенция "Митници" за отнемане на лиценза за управление на данъчен склад на "Лукойл" ЕООД беше отменена от Софийския админи...

"Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия. Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси. Тази нощ стана ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Тази нощ институции загубиха достойнство, държавата – приходи, гражданите – вярата, че могат да живеят в нормална държава. Тази нощ законът коленичи и монополът победи.
Но въпреки това и именно заради това Агенция „Митници” ще продължи да прилага законите на Република България. Заради българската държава и българските граждани".

Преди да стане ясно съдебното решение, от "Лукойл" коментираха, че Агенция "Митници" действа срещу тях по линията на "произвол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com