Зърнопроизводителите на протест - заради отчета на горивото им

13882
Зърнопроизводителите на протест - заради отчета на горивото им
Снимка: БГНЕС

След протеста на бизнеса срещу вдигането на такса "задължение към обществото" и съответно поскъпването на тока, идва ред на нов протест - на зърнопроизводителите. На тях не им харесват промените в Наредба Н-18.

Какви са промените - те касаят регистриране и отчитане на продажби на гориво в търговските обекти чрез поставянето на фискални устройства - нивомери, на всички съдове и съоръжения за съхранение и/или зареждане с течно гориво.

Не се очaква негативно влияние на гръцката криза върху българското зърнопроизводство

Според заместник-председател на Национална асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов не се очаква негативно влияние на гръцката...

Формата на протест на зърнопроизводителите ще бъде зареждане едновременно на гориво по бензиностанциите в едни и същи ден - 20 юли. Това е било решено днес на извънредно заседание на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде Радио "Фокус". На бензиностанциите ще зареждат комбайни и тежки машини. С това зареждане ще се покаже какво ще се случи, как над 10 000 комбайна ще прилагат закона, ако земеделците нямат монтирани нивомери и трябва да зареждат комбайните си на бензиностанциите, където има такива, обясни Ангел Вукодинов от Асоциацията на зърнопроизводителите.

На срещата днес са били начертани общо шест стъпки, чрез които да се действа, за да не се допусне влизането в сила на тази наредба. Всички зърнопроизводители са се обединили против монтирането на нивомери и на първо място отправят искане за среща с премиера Бойко Борисов, тъй като досега няма никакъв резултат от проведените срещи с финансовия министър Владислав Горанов, каза Вукодинов.

На второ място, те ще сигнализират ДАНС, че контрабандата е далеч от земеделците, има събрани материали за друг вид контрабанда, затова те трябва да се насочат натам. Зърнопроизводителите са решили още да сезират и омбудсмана, че се разделят различните субекти в Наредбата - частните трябва да я изпълняват, а ведомствата може да не я изпълняват. Кулминацията ще бъде преди началото на стопанската година, през септември, да се организира Национален форум за приложената регресивна политика в сектор „Зърнопроиводство”.

Припомняме, че първото правителство на Бойко Борисов се разклати точно след протест на зърнопроизводителите заради забавяне на евросубсидиите.

Зърнопроизводителите готови да блокират пътища

Зърнопроизводителите са в готовност да започнат стачка. Освен това те са готови да блокират пътищата в страната. Причина за недоволст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика