Зърнопроизводители блокират бензиностанции из страната

7469
Зърнопроизводители блокират бензиностанции из страната
Снимка: БГНЕС

Зърнопроизводителите излизат на протест в различни краища на страната против наредба, която ги задължава до 31 август да монтират фискални и нивомерни устройства на всички видове селскостопански машини.

Монтирането на нивомерите се прави, за да се ограничи контрабандата на гориво. Зърнопроизводителите обаче финансово не могат да си позволят инсталирането на подобни устройства.

Затова в знак на протест в 9 часа тази сутрин фермерите ще паркират машините си до колонките на различни бензиностанции в няколко града у нас и ще започнат едновременно демонстративно да ги зареждат с гориво. По този начин те ще се противопоставят на новите правила и ще предизвикат големи колони от автомобили след тях.

В обръщение българските земеделски производители предварително се извиняват на гражданите за причиненото неудобство по републиканската пътна мрежа и по бензиностанциите в страната.

"Вследствие на направените нормативни изменения от страна на Министерството на финансите, земеделските производители са задължени след 31 август да зареждат селскостопанската си техника на бензиностанции. Това ще бъде нашето общо ежедневие от 1 септември", заявяват зърнопроизводителите.

Граждани искат оставката на главния архитект на София

Млади хора и недолни от ремонта на столичния булевард "Витоша" се събраха на ъгъла на булеварда с ул. "Иван Денкоглу", за да изкажат св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика