Зеленогорски: В държавната енергетика директорите вземат по-малко от заместниците си

9256
Зеленогорски: В държавната енергетика директорите вземат по-малко от заместниците си
Снимка: БГНЕС

Говоря за държавната енергетика и там средната работна заплата е 3100 лева. Има обаче и предприятия, които се открояват със средни заплати над 4000 лева. Това повтори депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски в сутрешния блок на Нова телевизия.

Какво заяви Зеленогорски преди два дни - средната заплата в БЕХ е 4 053 лева, че е недопустимо средната заплата в НЕК да е 3 800 лева, в "Булгаргаз" - 3 600 лева, в "Булгартрансгаз" - 3 600 лева, в АЕЦ е 4 300 лева.

Народното събрание прие възможност за КЕВР да отложи поскъпването на тока

Народното събрание одобри и на първо четене, и на второ четене законови промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ене...

Вчера (25 юни) научих, че има постановление на Министерския съвет за увеличение на възнагражденията на топмениджърите в държавните енергийни дружества, а на заместниците заплатите са по-високи, каза Зеленогорски. Той обаче не каза конкретни числа, защото тепърва щял да се запознава с тях.

Исках да кажа, че след като ще има съкращение на административни разходи в държавната енергетика, трябва да се обърне внимание на това. Един лекар взема по 600 лева, учителите – и те толкова. Когато трябва да се носи тежест, трябва да се обърне внимание и на това, заяви бившият кмет на Плевен. Не е справедливо спрямо цялото общество.

Заплатите са само един пример – има договор за поливане на цветя за 3 млн. лева, почивна станция на загуба от милиони, разходи и за реклама за продажба на ток, след като си монополист в сектора, продължи Зеленогорски. И добави, че трябва да е ясно какво се случва в държавната енергетика всеки месец – това искат и Реформаторите.

Попитан за кои цветя става въпрос, Зеленогорски отговори, че „може би” става въпрос за розите на АЕЦ Козлодуй. Може би са вземали вода от Южна България, каза той.

Реформаторите официално поискаха публичност на договорите в енергетиката

Депутатите от Реформаторския блок Димитър Танев, Настимир Ананиев, Димитър Делчев и Борислав Великов внесоха предложение за изменение в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика