Заради по-скъпия ток за фирмите, бизнесът вдига цените

6991
Заради по-скъпия ток за фирмите, бизнесът вдига цените
Снимка: БГНЕС

Поскъпването на тока за бизнеса ще засегне фирмите, предаде BTV. Tакъв е случаят със столичен производител на хляб и закуски. Цялото производство е свързано с консумацията на енергия - освен пещите, се ползват и много уреди на ток.

Фирмата има и собствен магазин, в който витрините, подгряващи закуските, също качват разходите за енергия. Според мениджърите има само един изход.

EVN България оповести новите цени на тока

EVN България оповести новите цени на тока, които влизат в сила от днес, след като в свое Решение от вчера Комисията за енергийно и во...

„Крайният потребител ще го разбере като вдигане на цени на продуктите със същия процент, с който се вдига еленергията, то е просто омагьосан кръг”, посочи Вероника Бонкова - управител на фирма за хляб и сладки изделия.

Месечната сметка за ток на фирмата е около 3 300 лева. Освен че ще вдигне цените, тя ще се изправи и пред още едно изпитание. Според Бонкова хората ще намалят покупките, оборотите ще намалеят и това ще се отрази пагубно за голяма част от бизнеса

От асоциация на хлебопроизводителите прогнозират, че повечето фирми на пазара също ще коригират цените за крайния клиент. Всеки сам ще реши с колко нагоре.

„За да излязат сметките, нито един собственик на фирма няма да работи на загуба, той трябва да пробва с нови цени, с по-малко персонал и ако оцелее - оцелее, ако не ще трябва да затвори”, коментира Георги Попов - Асоциация на хлебопроизводителите и сладкарите.

Електрозахранването в Банкя е възстановено

Възстановено е електрозахранването в Банкя, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на Столична община. Съобщено бе ощ...

При млекопреработвателните фирми не се планира увеличение на цените на сиренето, кашкавала и млякото. Колбасите и месните продукти също няма да поскъпват, обявиха от браншовата асоциация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com