Заплатите в мина "Черно море" трябва да бъдат платени до края на деня

20249
Заплатите в мина "Черно море" трябва да бъдат платени до края на деня
Снимка: Getty Images / Guliver

Кризата със стачкуващите заплати в мина "Черно море" по всичко изглежда е на път да се разреши:

До час и половина стачкуващите миньори от мина "Черно море" ще получат заплатите си. Това съобщи за агенция "Фокус" около 16 ч. изпълнителният директор на предприятието Евгений Николов.

КНСБ: НЕК и МИЕ не казват, че парите за "Черно море" са дадени на "Мини Марица Изток"

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) и НЕК разпространяват стара информация за финансовото състояние на "Топлофикация Сли...

В момента човек носи разписано платежно, което ще вкара в банката и до час и половина хората ще си получат парите за юли и август. Те ще получат дължимите си заплати в пълен размер.

Междувременно Националната електрическа компания (НЕК) преведе на ТЕЦ "Сливен" 500 хил. лв.

От началото на годината на "Топлофикация Сливен" ЕАД са изплатени над 80% от дължимите суми. Към останалите си контрагенти НЕК е изплащала средно около 58% от натрупаните задължения. Отговорност на ръководството на "Топлофикация Сливен" ЕАД е да се разплаща ритмично с контрагентите си.

За да се гарантират здравето и безопасността на работещите в мини "Черно море", правителството е разпореди на Българския енергиен холдинг да намери резерви и да осигури средства за заплати на миньорите.

МИЕ пази НЕК, вини Топлофикация Сливен за липсата на заплати в "Черно море"

НЕК е изплатила на "Топлофикация-Сливен" ЕАД 2,5 пъти повече от необходимите средства за заплати на миньорите от мина "Черно море-Бур...

Миньорите не бива да бъдат използвани за икономически взаимоотношения между две частни фирми, обясняват от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

НЕК ЕАД в качеството си на обществен доставчик на електрическа енергия няма търговски взаимоотношения с "Мини Черно море". Отговорност на "Топлофикация Сливен" ЕАД е да се разплаща със своите контрагенти.

Още веднъж държим да бъде отбелязано, че НЕК ЕАД не е в никакви търговско-правни отношения с "Мини Черно море". Считаме за несправедливо както Обществения доставчик на електроенергия, така и миньорите, работещи в мините, да бъдат заложници на икономическо-правните отношения между субекти извън Държавата, завършват от МИЕ.

Миньорите от „Мина Черно море – Бургас” получават заплати днес, увериха от пресцнетъра на КНСБ. От там допълват, че Националната електрическа компания (НЕК) към 14.30 ч. е превела по сметката на „Топлофикация – Сливен” ЕАД 480 хил. лева, които дружеството от своя страна преведе на „Мина Черно море – Бургас” ЕАД. До края на работния ден се създава организация да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите.

В Бобов дол подкрепят колегите си от "Черно море" и остават под земята

В знак на солидарност миньорите от "Бобов дол" се присъединиха към протеста на колегите си от Бургас и днес ще останат на работните си...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика