За пръв път има обединение на производители за продажба на агнешко в Катар

4971
За пръв път има обединение на производители за продажба на агнешко в Катар
Снимка: БГНЕС

Производители на агнета, които ще представят проект пред Катарската страна с възможности за изпълнение на интереса на катарски фирми към страната ни, за първи се обединиха. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с министъра на околната среда на Катар Ахмед бин Амер Ал Хумейди.

„Надявам се, че в рамките на тези 4 дни двете страни, осигуряващи производство и хранителна сигурност, ще намерят взаимния си интерес и ще продължим и задълбочим нашето сътрудничество”, каза Танева.

Катар прояви интерес за инвестиции в Поморие

Посланикът на Катар в България Мохамед бен Али Алнуейми се срещна с кмета на Община Поморие Иван Алексиев на неофициална среща по повод...

Тя обясни, че България, като държава може да гарантира, че производителите, които ще представят своите проекти и възможности, работят по правилата, европейските регламенти и гарантиране на хранителната сигурност и безопасност, които те произвеждат.

От своя страна министър Ал Хумейди заяви, че е имал ползотворна среща с Танева.

„Радвам се, че и през предстоящите дни на посещението ми ще намерим и постигнем съгласие по всички важни параметри за производството, търговията и безопасността на храните така, че да положим основата на все по-успешното и конкретно делово бъдещо сътрудничество между частни фирми от Катар и България в областта на земеделието и храните и търговията с тези продукти”, заяви Ал Хумейди.

Той подчерта, че безопасността на храните е един от въпросите с особена важност за Катар, която е една от най-бързо развиващите се икономики в района на Близкия Изток.

ФИФА се въздържа и оставя Русия и Катар за домакини на следващите световни първенства

Няма да отнемаме домакинствата на Русия и Катар за световните първенства по футбол през 2018-та и 2022-ра година. Това съобщиха от ФИФА...

„Специално земеделието е от голямо значение за Катар и се надяваме на конкретно делово сътрудничество с българската държава в бъдеще в областта на земеделието и хранителните продукти. Надявам се през останалите дни от посещението ми да изясним и договорим всички аспекти за бъдещото ни сътрудничество с български фирми и българското правителство”, каза още министър Ал Хумейди.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика