За "Южен поток": Овчаров смята, че 400 млн. евро са по-малко от 600 млн. долара

23526
За "Южен поток": Овчаров смята, че 400 млн. евро са по-малко от 600 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Не знам точно как Владимир Путин е изчислил загубите ни от транзитни такси. Според мен сумата е по-голяма – около 600 млн. долара годишно, каза бившият енергиен министър Румен Овчаров, след като снощи руският президент каза за загуба от 400 млн. евро годишно. В ефира на Нова телевизия не беше показан актуалният курс евро спрямо долар и колко са 400 млн. евро в долари.

Дайте да говорим трезво – дали ако 30% от руския газ не минава през България, Русия няма да е зависима от нас? Нашата независимост се крие във взаимната зависимост, подчерта Овчаров, който припомни и за неосъществения проект Бургас-Александруполис.

Мартин Димитров: Путин блъфира, няма да спре "Южен поток"

Русия иска да строи "Южен поток" и изявлението на Владимир Путин не е нищо повече от опит за натиск. Това заяви бившият председател на ...

Очевидно г-н Мартин Димитров е пропуснал, че от 63-те млрд. куб. метра, които ще отидат в Турция, 17 млрд. куб. метра щяха да дойдат в България като транзитираща страна, ако беше реализиран „Южен поток”. Така дори няма да минават количествата, които и сега се транзитират, каза Овчаров. През 1998 година експерти като Мартин Димитров говореха как „Син поток” няма да стане, но си стана. Така че правителството на Бойко Борисов, с подкрепата на клакьори като Мартин Димитров, ще остане в историята с унищожаването на три огромни инфраструктурни проекти – "Южен поток", АЕЦ "Белене" и "Бургас Александруполис". Точно така, както правителството на Иван Костов остана с престъпната приватизация, завърши бившият енергиен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика