Взето е решение за намаляване на заплатите в "Южен поток-България"

18784
Взето е решение за намаляване на заплатите в "Южен поток-България"

На 20 януари е било взето решение за намаляване на заплатите в "Южен поток-България". Това се е случило по време на среша на акционерите в проекта. Коментарът направи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

За момента дружеството не може да бъде закрито, тъй като от руска страна липсва официално уведомление за това, че проектът спира. В допълнение министърът обясни, че държавата не е могла да се намеси едностранно при определянето на заплатите в "Южен поток-България". Припомняме, че Русия уведоми официално ЕК за спирането на проекта.

"Южен поток България" още не е закрита - с милиони за заплати и милиони на загуба

Десет хиляди лева е средна заплата в проектната компания на БЕХ и „Газпром” - „Южен поток България”, докато мин...

Преди малко повече от седмица излезе информация, че 10 хил. лв. е средната заплата в „Южен поток” България, а минималното възнаграждение за специалисти е 4000 лв. Това става ясно от справка в търговския регистър. Компанията беше създадена за изграждането на газопровода през българска територия.

В ефира на БНТ Петкова засегна и темата с двойните фактури във Варна. В конкретния случай нямало нарушение на наредбата, тъй като в нея е записано, че поне вендъж годишно трябва да има извънредно отчитане на потребената енергия. Големият въпрос бил защо това се случва през януари, а не например през август. Задоволителен отговор не е бил получен.

В тази връзка ресорният министър видя прекалено много съвпадения със сценария отпреди 2 години - недоволство от сметките за ток, то отново тръгва от Варна. Тя увери, че правителството внимава много вече със ситуацията в сектора.

 

EVN и "Енерго-Про": Не отчитаме тока през 40 дни

По-рано днес стана ясно, че по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов започва проверка на отчитането на месечните сметки...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика