Внесоха предложението за нов шеф на управление "Банков надзор" на БНБ

18695
Внесоха предложението за нов шеф на управление "Банков надзор" на БНБ

Управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров внесе в деловодството на парламента предложение Димитър Костов да поеме управление "Банков надзор". Ако предложението бъде прието, той ще замени на поста освободения от длъжност Цветан Гунев.

Документът за нов подуправител на Централната банка Искров внесе в Народното събрание в 15.58 часа днес. В момента Димитър Костов е член на Управителния съвет на БНБ и подуправител, ръководител на управление "Банково".

Главният директор на "Банков надзор" на БНБ стана заместник-председател на ФГВБ

Във връзка с изтичане на мандата на заместник-председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) в началото на месец ...

Повече за мотивите за предложението може да прочете в Expert.bg.

БГНЕС припомня, че бившият вече подуправител на БНБ, управление "Банков надзор", Цветан Гунев бе освободен единодушно от Народното събрание на 21 януари.

Той е обвинен за бездействие по служба - за това, че не е приложил надзорни мерки спрямо Корпоративна търговска банка (КТБ АД) за нарушения и нередности в дейността й.

След като гръмна скандалът на 18 юни, от БНБ съобщиха, че за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, Гунев по свое желание излязъл в отпуск до приключване на процесуалните действия. От БНБ тогава подчертаха, че достъпът на Гунев до такива класифицирани документи е преустановен от момента, в който са уведомени за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация.

Правната комисия единодушно освободи Гунев от БНБ

Комисията по правни въпроси към 43-ото Народното събрание единодушно освободи от длъжност подуправителя на Българската народна банка ...

На 11 декември 2014 г. Софийският апелативен съд потвърди отстраняването на Цветан Гунев като подуправител на БНБ. Преди това на 3 декември Софийският градски съд отстрани от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Прокуратурата му беше повдигнала и второ обвинение - за нарушение на служебните му задължения и е с дата 25 ноември. По време на заседанието на СГС на 3 декември по второто искане Гунев да бъде отстранен от длъжност, адвокатите му отбелязаха, че Гунев е на работа от 24 ноември, а на следващия ден му е предявено новото обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com