Внасят до края на седмицата проекта на Бюджет 2015

17817
Внасят до края на седмицата проекта на Бюджет 2015
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата ще внесем законопроекта за „Бюджет 2015”, в който основен принцип е нормализиране на дефицита под 3%. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов преди откриването на Десетото юбилейно издание на Младежкия икономически форум 2014 в УНСС

Министерството е много напреднали в изготвянето на законопроекта и до края на седмицата той ще бъде внесен внесем за обсъждане, както и 3-годишната прогноза за периода 2015-2017 година. "Тогава ще съм готов да обсъждаме и отделните параметри", обясни Горанов, цитиран от агенция "Фокус".

Горанов "случайно" се видял с Пеевски, Кънев обещавал да не гласува за Борисов

Отношенията ми с ГЕРБ и г-н Борисов не са променени от 2008 година. Нямам отношения с Делян Пеевски, различни от тази среща от 2010 год...

Той добави: "Основните принципи, които ще спазваме при изготвянето на закона, са спазване на договора за функционирането на ЕС и нормализиране на държавния дефицит под 3%. Това е водещият приоритет. Основно ще се фокусираме и върху това да гарантираме механизма за усвояването на европейските средства с цел да нямаме нулева година за европейските програми през 2015 година".

Най-важното за нас, освен приемането актуализацията на бюджета, за да може да бъде довършена финансово тази година, е да направим рамката на бюджет 2015 година. Основен елемент ще бъде запазването на 3% таван на дефицита. Това заяви междувременно министрът на регионалното и благоустройство Лиляна Павлова пред журналисти.

Според нея това означава поемането на нови дългове и задължения да бъде сведено до минимум и преди всичко изпълнение на тези, по които вече имаме заемни споразумения.

"За момента трябва да изравним параметрите на бюджета”, добави Лиляна Павлова. Тя подчерта, че МРРБ като инфраструктурно министерство, насочено към необходимите инвестиции във водния и пътен сектор, имат готовност да представят такъв анализ.

81 млн. лв. е дупката в бюджета на пътния сектор

Реалният недостиг в бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура” д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика