Вложителите в КТБ недоволни от клоновото разпределение на 2 банки

20527
Вложителите в КТБ недоволни от клоновото разпределение на 2 банки
Снимка: БГНЕС

Вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) ще подадат жалба до Фонда за гарантиране на влоговете заради разпределението на банките, в които ще получават гарантираните депозити. Информацията съобщи Даниел Божилов от Facebook групата КТБAlive.

Жалбата ще е насочена към разпределението на клоновата мрежа на две банки - "Уникредит - Булбанк" и "СиБанк".

Вложители в КТБ готвят "лавина от дела"

31 души се събраха на протест пред парламента. Хората недоволстваха от всичко това, което се случва с банката. Митингът бе организиран...

Гарантираните суми ще бъдат изплащани през девет обслужващи банки като повечето от тях са предоставили цялата си клонова мрежа или по-голямата част от нея. Вложителите смятат, че в първите събота и неделя от началото на изплащането банките трябва да работят извънредно, за да поемат потока от хора.

Засегнатите, чиито ЕГН-та или БУЛСТАТ номера завършват на 5 и 6, трябва да получат гарантираните суми в "Уникредит". Тези, при които последната цифра е 8, трябва да се обърнат към СИбанк.

Според Даниел Божилов обаче клоновете, определени от банките, са твърде малко. В ефира на БНР той обясни: ""Там виждам една злоупотреба с възможностите да участват в изплащането и от "Уникредит" са отпуснати само шест офиса за София. За Плевен например, са дадени офиси, които само юридически лица ще обслужват, за Враца е същото положение и това ще забави и ще натовари изключително много изплащането на депозити от тия две банки, защото и в СИбанк нещата са малко по-добре, но общо взето подобни".

Представителят на Facebook групата КТБAlive е категоричен, че в първите дни ще има опашки пред всички банки, не само пред тези, от чиято организация вложителите са недоволни.

Най-накрая е ясен броят на гарантираните вложители в КТБ

Един от най-важните въпроси около изплащането на гарантираните влогове покрай отнемането на лиценза на КТБ беше отговорен. Именно - кол...

Според него банките имат интерес от забавяне на изтеглянето на гарантираните суми. "Реално те ще разполагат с безплатен ресурс. И колкото по-бавно изплатят влоговете, толкова по-дълго време ще боравят с тоя безпатен ресурс", каза още Божилов.

От "Уникредит" обясниха за БНР, че в момента работят по разширяване на клоновата мрежа, от която ще изплащат гарантираните суми. Също така от банката поясниха, че ако даден вложител има сметка при тях, може да отиде във всеки клон, единствено ако иска да изтегли парите си кеш или да ги премести в друга банка, трябва да отиде в определените за това клонове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com