Вицепремиерът Христосков застава начело на Тристранката

14854
Вицепремиерът Христосков застава начело на Тристранката
Снимка: БГНЕС

Правителството определи вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Йордан Христосков за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) или т.нар. Тристранка. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов, предаде БГНЕС.

НСТС е органът, в който се осъществяват консултациите между държавата и представителните организации на работниците и служителите и на работодателите по регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и въпросите на жизненото равнище. Състои се от по двама представители на имащите право на участие в него страни.

С друго решение заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева беше определена за представител на Министерството на здравеопазването и председател на Комисията по прозрачност. Решението ще позволи на Комисията да продължи нормално работата си. Поради освобождаването на всички заместник-министри от премиера Пламен Орешарски преди встъпването в длъжност на служебното правителство, в момента тя няма кворум за вземане на решения.

Аналогична промяна беше направена и в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса – като представители на държавата са освободени бившите заместник-министри Бойко Пенков и Людмила Петкова. Новите членове са директорът на дирекция в МЗ доц. д-р Мариана Василева и заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е определен и за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Готвят нови правила за минималната работна заплата

Нови правила за минималната заплата трябва да влязат в сила от следващата година. Целта е увеличаването на размера й да стане по-гъвкав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика