Васил Велев: Възможно е да поискаме оставката на председателя на КЕВР

6098
Васил Велев: Възможно е да поискаме оставката на председателя на КЕВР
Снимка: БГНЕС

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев заяви, че на утрешната пресконференция най-вероятно ще бъде поискана оставката на председателя на КЕВР, предаде "Фокус".

По думите му, на пресконференцията ще вземат участие четирите работодателски организации и двата синдикати. Темата ще е за резултатите от националния протест на 29 юли и за следващите стъпки, които бизнесът ще предприеме.

Велев от АИКБ: Минималната заплата е 50-60% от средната у нас

В България действа принципът на пазарната икономика и работната заплата трябва да се определя на пазара на труда. Това заяви пред "Фоку...

„Ние не приемаме тези цени. Смятаме, че това не е експертно, а политическо-популистко решение на КЕВР”, обясни Велев. „Ще искаме преразглеждане на решението, както и най-вероятно оставка на председателя на КЕВР, пътна карта, промяна в законите и мораториум върху присъединяването на производители на електроенергия с преференциални цени”, заяви той.

Според него това е едно увеличение, което индустрията нито може, нито иска да понесе и приеме. „То ще доведе до спад на доходите, до съкращаване на работни места и до ръст на цените на дребно. В същото време това решение казва на крадците „Вързахме баланса на НЕК, вие може да продължавате спокойно да крадете”, посочи председателят АИКБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com