Валери Симеонов иска БНБ да спаси КТБ, но не с наши пари

23398
Валери Симеонов иска БНБ да спаси КТБ, но не с наши пари
Снимка: БГНЕС

БНБ трябва да направи всичко, което е възможно, за да спаси или да оздрави КТБ. Фалитът й ще се окаже фатален за цялата банкова система. Това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Според него спасението не трябва да става с "наши пари".

„Има три други банки и финансови сдружения, които имат желание да участват в оздравяването на КТБ. Останалата половина може да бъде дадена като кредит или като заем, това е доста по-приемливо. Напълно възможно е държавата да даде заем срещу добра лихва, защото другото е банката да фалира и не се знае още колко ще повлече”, допълни председателят на ПГ на Патриотичния фронт.

ГЕРБ и Патротичният фронт се разбрали, че КТБ ще се спасява

ГЕРБ и Патриотичният фронт са обсъдили днес 94 конкретни предложния в програмата на коалицията между НФСБ и ВМРО. Лидерът на Национални...

Подготвеният законопроект не бил специално за КТБ, информира агенция "Фокус". Симеонов допълни: "Става въпрос за една малка промяна, която ще даде още един месец, и това най-вероятно ще го гласуваме утре - банката да не бъде фалирана".

Докато не се изяснят плановете на инвеститора, няма да вземем решение за нищо. Това заяви от своя страна на влизане в НС Йордан Цонев от ДПС във връзка с казуса КТБ, предаде БГНЕС.

Инвеститорът трябва да даде гаранция, че има такива средства, да направи бизнес план и едва тогава ще вземем решение, коментира обясни депутатът от ДСП. За това, че може да се окажат по-малко от 4 млрд. и половина липсващите средства, Цонев заяви, че не е сериозно да се вярва на трите най-големи одиторски компании в света.

Ние искаме проверка на финансовите потоци, къде са изчезнали парите, какво е купувано с тях и какво може да се възстанови в полза на вложителите и в полза на държавата, посочи Цонев.

БНБ ясно очерта сянката на Пеевски в скандала "КТБ"

КТБ е пирамида – този извод спокойно беше направен от всички големи български медии след официалния одиторски доклад на БНБ, койт...

Oдиторският доклад е достатъчно ясен и категоричен. Всички, които обикалят по студията да се съмняват в одиторския доклад правят нещо не в полза на вложителите, а в полза на обвиняемия, категоричен беше депутатът от ДСП.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com