Уорлик: Американските компании ще продължават да инвестират в България

3396
Уорлик: Американските компании ще продължават да инвестират в България

Американските компании през последните години са най-големите инвеститори в България и в следващите години ще продължават да влагат парите си в страната.

Това заяви днес във Варна посланикът на САЩ Н. Пр. Джеймс Уорлик, който беше на кратка визита в града, предаде Радио „Фокус”-Варна.

Признават заплатите за инвестиция

Високите заплати вече ще се признават за инвестиция. Това предвиждат промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които се очакв...

Според Уорлик, страната ни е атрактивна за инвестиции. От България се интересуват най-вече американски компании, които развиват високите технологии. Във връзка с окончателното му отпътуване от България, Джеймс Уорлик посочи, че винаги се е стремял да бъде посланик не само на американската държава и интереси в България, но и на обикновените американци пред обикновените българи.

Той засегна въпроса за споровете около Морската градина във Варна и подчерта, че гражданите на Варна трябва да проявят високо гражданско съзнание и да не допускат презастрояването на Морската градина.

"Тя е едно от най-красивите неща, което Варна притежава и трябва да се запази във вида, в който е сега. Това може да се постигне само ако варненци не спират да говорят по въпроса”, категоричен беше Джеймс Уорлик. Той посочи още, че Варна е любимият му град в България и винаги с удоволствие го посещава. На посещение във Варна заедно с посланика на САЩ беше и ръководителят на гвардията на щата Тенеси ген. Макс Хейстън.

Редактор: Петър Проданов

Уорлик: България е бижу

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик обяви дарение на стойност 38 790 долара за храм край град Бобошево, предаде БГНЕС. Църквата "С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика