„Южен поток” нямало да спира, ще минава през Турция

22551
„Южен поток” нямало да спира, ще минава през Турция
Снимка: БГНЕС

Когато един инфраструктурен проект не се случва, той оказва влияние върху цялата икономическа обстановка", заяви пред Нова телевизия Таско Ерменков от „БСП-Лява България" относно спирането на проекта „Южен поток". Той не видя връзка между спирането на проекта и КТБ.

„Имам опасения, които не могат да бъдат доказани и тук е ролята на прокуратурата и на ДАНС, които могат да покажат много повече факти в тази връзка", заяви от своя страна Мартин Димитров от Реформаторския блок. По думите му от всички проекти са останали само санкции и неустойки. „За АЕЦ „Белене" държавата е похарчила над 2 млрд. лева, които няма да ни бъдат върнати, сега ни съдят и за неустойки", аргументира се той.

"Кой е по-по-най" в енергетиката

В свиреп спор, достоен за някое детско предаване, заради спирането на "Южен поток" влязоха депутатът от Реформаторския блок и заместник...

Той заяви още, че в момента Русия е в тежко финансово положение, от началото на годината рублата се е обезценила два пъти, падането на цените на петрола и газа също са оказали негативни влияния на страната. „В момента никой не е изненадан, че Русия тактически спира действията по „Южен поток", допълни Димитров.

„Нищо не се спира, а се премества в Турция", заяви Таско Ерменков и допълни, че съседите ни са се оказали по-надежден партньор. В тази връзка той попита какво ще става с нашите транзитни газопроводи, когато руският газ ще минава през Турция и Гърция.

Според Димитров Русия просто няма пари да строи „Южен поток" и затова ни вкарва в една тежка интрига.

 

Таско Ерменков хвърли вината за поскъпването на тока на американските централи

Как така като сте на власт няма да има повишение на цената на тока, а като не сте – ще има с до 10%? На този въпрос трябваше да о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com