"Южен поток България": Спираме възлагането на поръчки и сключването на договори

22563
"Южен поток България": Спираме възлагането на поръчки и сключването на договори

По препоръка на Европейската комисия "Южен поток България" АД спира възлагането на поръчки и сключване на договори, свързани със строителството на едноименния газопровод на територията на страната.

В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство.

"Южен поток България" прави каквото си иска, не спира дейност и МИЕ се обръща към съда

Невероятно, но факт - след като вчера икономическият и енергиен министър Васил Щонов изрично нареди на Българския енергиен холдинг (БЕХ...

При строителството на газопровода "Южен поток България" АД се придържа към принципа на прозрачност и отговорност за съответствието на проекта с нормите на Европейския съюз, обясниха от компанията.

Тази сутрин стана ясно, че след като вчера икономическият и енергиен министър Васил Щонов изрично нареди на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да спре всякаква дейност по "Южен поток", късно снощи е имало над 25 пъти увеличение на капитала на "Южен поток България". Допреди 18 август капиталът на отговорната за изпълнението на проекта на наша територия компания е бил 15 588 000 лева, а от 18 август - 397 606 000 лева. Според МИЕ увеличението на капитала е станало след единодушно решение както на "Газпром", така и на БЕХ.

От Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) веднага излязоха с официална позиция по случая. С нея може да се запознаете в тази новина.

По-късно от Българския енергиен холдинг в официално съобщение до медиите съобщиха, че са предприети действия за замразяването на проекта до доизясняване на обстоятелствата.

МЗХ призна: Продадохме 358 декара на "Южен поток България"

След 10 дни на усукване и недомлъвки, Министерство на земеделието и храните (МЗХ) призна официално, че е продало 358.551 дка на „...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика