Тютюнопроизводителите пак плашат с блокади на пътища

22296
Тютюнопроизводителите пак плашат с блокади на пътища
Снимка: БГНЕС

Сред производителите на тютюн отново се надига вълна на недоволство. Компаниите спряха да изкупуват продукцията им. Над 300 тона готов тютюн залежава в складовете в Южна България. Най-ощетени са новите производители, които няма да бъдат подпомогнати от държавата. 

Най-много неизкупен тютюн има в Пазарджишко. Само в един от складовете в село Капитан Димитриево отлежават 10 тона в кашони. Собственикът ще бъде принуден да изхвърли на боклука 60 000 лева. Той е един от 100-те нови тютюнопроизводители, които не попадат в референтния списък и не получават и стотинка държавни субсидии, съобщава Нова телевизия.

ДПС си има начин да пуши пари

От три дни насам върви подновена темата за субсидирането на тютюнопроизводството у нас. Разследване на Нова телевизия показа, че пари о...

И петте компании, изкупуващи тютюна у нас в момента са спрели да взимат нови количества, тъй като складовете им вече са пълни. Производителите искат държавата да задължи фирмите да изкупуват цялото количество, заявено в началото на кампаниите и да въведе минимална цена от 7 лева за килограм.

Ако в края на идната седмица те не се договорят с държавата какви субсидии ще получават занапред и кога ще бъдат изкупени тоновете тютюн, които в момента залежават по складовете, земеделците ще престъпят към блокада на границите и към гладни стачки, с каквито вече заплашиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика