Тютюнджии отново блокираха пътища в знак на протест

16925
Тютюнджии отново блокираха пътища в знак на протест
Снимка: БГНЕС

Недоволството на производителите на тютюн в страната не утихва. След като в понеделник те организираха масов протест, днес представители на бранша отново излязоха, за да изразят негодуванието си от забавената изкупна кампания на продукцията им и ниските цени за нея.

Около 14 часа тютюнопроизводители от Гоцеделчевския регион блокираха пътя към гръцката граница на ГКПП Илинден, предаде „Фокус”. Близо 1000 души са се събрали на протеста. Хората са на главния път при гоцеделчевското село Господинци. Те нямат разрешение за блокиране на пътя към гръцката граница, но въпреки това преди минути хората излязоха на пътното платно и го блокираха.

Тютюнопроизводители от Източните Родопи излизат на протест

Тютюнопроизводители от Източните Родопи ще блокират днес пътя за Гърция, предаде Стандарт нюз. В протеста ще се включат стопани най...

Недоволните тютюнопроизводители носят плакати в ръце, с които изразяват несъгласието си с ниските изкупни цени на тютюна. Полицейското присъствие в региона е засилено. Полицейски кордон е обградил дългата колона от тютюнопроизводителите.

Припомняме, че в началото на седмицата от ДПС заявиха, че подкрепят протеста на хората от бранша, после към тях се присъединиха и други политически сили. Вчера пък изкупната кампания за тютюна най-сетне започна след двумесечно забавяне, но стоката се купуваше за едва 4,80 лв. на килограм, макар в предишни години цената да е била с 3 и повече лева по-висока.

Днес пък стана ясно, че земеделският министърът Димитър Греков е започнал изненадващи проверки на протичането на кампанията из Кърджалийско. Лидерът на Единна народна партия Мария Капон пък заяви, че е подала сигнал до Комисията за защита на конкуренцията по повод съмнения за картел при изкупуването на тютюна.

Към 15:30 часа блокадата бе вдигната.

ЕНП внася сигнал до КЗК за картел при изкупуването на тютюна

Единна народна партия внася сигнал до Комисия за защита на конкуренцията за възбуждане на проверка за наличие на картелно споразумени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика