Туристическите услуги по празниците по-скъпи от миналогодишните

25287
Туристическите услуги по празниците по-скъпи от миналогодишните

С около 3,5 на сто са поскъпнали туристическите услуги по празниците в сравнение с предлаганите миналата година. Въпреки това голяма част от българите вече са стегнали куфарите за зимната си почивка.

Ако за някои празниците са символ на домашния уют, то за други те са повод за планиране на поредната екскурзия. Чисто по български хотелите у нас се възползват от тази тенденция и празничните куверти и оферти се оказват непосилни за всеки джоб. Затова от години насам промоционалните пакети за почивка в чужбина набират все по-голяма популярност. За кратка дестинаца - Гърция, Белград, Букурещ се заделят по 300-400 лв., съобщава ТВ7.

Рекорден брой туристи в света през 2014 г. - 1,1 млрд.

Световната туристическа организация / СТО / очаква общият брой на туристите в света към края на тази година да надхвърли рекордните ...

Въпреки големия интерес към чуждестранните предложения, нашите курорти остават предпочитана дестинация за зимните празници. Българинът става все по-взискателен и същевременно пресметлив.

Около 560 хил. ще са пътуващите българи на територията на страната. За сравнение едва 160 хил. ще предпочетат да прекарат почивните дни зад граница.

Близо 5000 са тези, които ще ползват самолетни билети до екзотични места в света. Наши сънародници ще летят до Дубай, Тайланд, Индонезия и Централна Африка. Според статистиката решилите да празнуват Коледа и Нова година извън страната, ще похарчат общо около 350 млн. лева.

 

Софийските хотели - осми по качество в света

Българската столица София зае осмо място в класация на градовете с най-добри хотели в света. Това съобщава The Daily Mail. Два милиона...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика