Туристическа инвестиционна карта ще помага на стратегически инвеститори

8915
Туристическа инвестиционна карта ще помага на стратегически инвеститори
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

Тя обясни, че министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия, съобщават от туристическото ведомство.

Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете

Надявам се догодина да има категоризация на плажовете. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Дарик. Тя обясни, че о...

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в „one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова. По думите й целта да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори. Тя обясни, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни.

На срещата присъстваха представители на смесени палати, камари, клубове и съвети от САЩ, Румъния, Израел, Унгария, Франция, Русия, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Италия, Катар, Полша, Швейцария, Германия, Македония, Турция Арабските страни и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика