Трайчо Трайков: Василев ако милееше за истината, щеше да я каже

14487
Трайчо Трайков: Василев ако милееше за истината, щеше да я каже
Снимка: БГНЕС

Нашата стратегия беше от самото началото да залагаме на SPV-та. По принцип това е доста разпространена практика в международния инвестиционен процес, но винаги условие е да се знае кой е истинският собственик на SPV-то. Е, в България това не се знаеше официално, каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред bTV в коментар за сензационното интервю на банкера Цветан Василев пред Явор Дачков.

В тази ситуация банките би трябвало да са посредници, докато от думите на г-н Василев излиза, че КТБ не е посредник, а създател на бизнес империя. И тук вече не можем да говорим за конкуренция. Затова и според закона банките могат да влагат до 25% от средствата, с които разполагат, в свързани лица. Е, „Банков надзор” на БНБ очевидно допусна процентът да е по-висок, обясни Трайков.

Цветан Василев се разприказва за събитията, довели до срива на КТБ

Корпоративна търговска банка беше разрушена, защото контролираше бизнес за над два милиарда евро и хора, които сега ме преследват, поис...

Според бившия икономически и енергиен министър сега имало сигнали, че този път институциите щели да се задействат. Той обаче добави, че едва ли може от пряко замесените да се очаква разкритие на пълната картина. Все пак г-н Василев си призна, че е оставил доказателствата при двама нотариуси за обезпечение на живота си, а не за да се знае истината, подчерта Трайков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика