Токът не е в приоритетите ни, уверява шефът на ДКЕВР

16260
Токът не е в приоритетите ни, уверява шефът на ДКЕВР
Снимка: БГНЕС

Това увеличение (от 1 октомври) е максимумът, което ДКЕВР трябва да поеме. Цената на тока не е в приоритетите ни. Коментарът направи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова в ефира на БНТ.

Тя се обяви против вдигане на цената на всеки три месеца. Това, според Тодорова би означавало сневане на отговорността от всички останали, свързани с енергетиката.

Идеи в проект предвиждат по-голяма независимост на ДКЕВР

Има няколко промени в Закона за енергетиката, които се обсъждат и подготвят и чиято цел е да направят Държавната комисия по енергийно и...

В момента няма искане за ново поскъпване на тока. Въпреки това и трите ЕРП-та са недоволни от последния ръст с 10%. Причина за това е фактът, че през последните няколко години технологичните им разходи са били значитлено намалени.

Цената на тока се използва за предизборна пропаганда и агитация, но на мен никой не ми е звънял. Цената у нас наистина най-ниска в целия Европейски съюз. Ако се вземе предвид покупателната способност, то значи сме в средата на класацията за ЕС, изчисли Светла Тодорова.

Според председателя на ДКЕВР времето за разделяне на регулатора е настъпило. Това е така, тъй като през последните години водният сектор е бил силно неглижиран, но там проблемите не са по-малки. В подкрепа на това твърдение беше посочен фактът, че загубата на вода достига 60%.

Не мисля, че това действие може да бъде оправдано. Това заяви Тодорова по повод хвърлените яйца по ръководството на ДКЕВР. Според нея това действие показва изключително неуважение и недоверие в институциите. Това ли е начинът, по който трябва се показва недоволството? Аз също имам права да не бъде уважавана, завърши шефът на регулатора.

Шефът на ДКЕВР се надява да няма ново поскъпване на тока от 1 януари

Надявам се да няма ново поскъпване на тока от Нова година. Освен ако няма някакви екстрени ситуации като например газова криза и премин...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика