Тити Папазов: Без Цветан Василев КТБ не може да бъде оздравена

97276
Тити Папазов: Без Цветан Василев КТБ не може да бъде оздравена
Снимка: lap.bg

Откраднаха ми мечтите, свързани с тази банка. Семейството ми има 16 хил. лв. там. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия баскетболният треньор Константин "Тити" Папазов във връзка със ситуацията в КТБ. Той допълни, че заради проблемите баскетболният отбор на Левски няма да може да участва в Евролигата. 

Последният срок, в който банката може да бъде спасена, е 15 септември, обясни треньорът. По думите му покрай случващото се е започнал сериозно да чете и да се ограмотява. Основна роля в спасението трябвало да играе Цветан Василев. Според Папазов в момента той (Василев - бел.ред.) прави всичко възможно, за да намери инвеститори в КТБ и процесът бил на финала.

Плевнелиев: Казусът КТБ е специален

Днес (31 август – б.р) изтича срокът, в който България ще представи пред Еврокомисията своя план за държавна подкрепа за банковия...

По-нататък треньорът, който отново беше изключително емоционален, призова на мажоритарния собственик на КТБ да му бъде позволено да седне в кабинета си и да почне работи. Той е единственият, който може да намери решение за създалата се ситуация, акцентира Папазов. Според него ситуацията е национален въпрос, а не частен такъв.

В студиото бяха и двама от вложителите в КТБ.

Маргарита Георгиева първо обясни, че е дребен вложител и има 40 хил. лв. Парите в КТБ й били необходими, тъй като има ипотечен кредит друга банка, който трябва да изплаща. Жената е пенсионер и вече е задлъжнявала с 5600 лв., които има да връща на приятели и познати.

От своя страна Валентина Георгиева обясни, че има голям за нея влог, без да уточнява за колко пари става въпрос. Тя също била пенсионер и въпросните средства били изпращани от сина й, който работи като ветеринарен лекар в чужбина. 

Вложителите в КТБ протестираха пред сградата на БНТ

Полиция и жандармерия охраняваха протеста на вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ). Този път той се проведе пред сградата на Б...

И двете се обявиха против идеята, лансирана от финансовия министър Румен Порожанов, вложителите да получат достъп до суми между 500 и 1000 лв. Дамите също така бяха настоятелни, че искат банката да бъде отворена веднага.

Георгиева допълни, че е вложила евро и настоява да получи парите си в единната европейска валута. От своя страна Грозданова обясни, че с предлаганите суми не може да си покрие лекарствата, които трябва да взима и данъците, които дължи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com