"Титан" става част от "Софийска вода"?

45225
"Титан" става част от "Софийска вода"?
Снимка: БГНЕС

Фирма „Титан”, която се грижи за сметосъбирането на София и която беше собственик на ЦСКА, може да се окаже част от „Софийска вода”.

Компанията на Димитър Борисов и Иво Иванов щяла да вземе 10% от дела на Veolia в „Софийска вода”, а ще даде 50% от „Титан Холдинг” на французите, пише frognews. Говори се, че сделката щяла да се осъществи чрез фирма - "ЗМБГ" АД, правоприемник на "Заубермахер България“ ЕООД. Собственик е Генко Генов. Дружеството има залог на предприятието, а кредитор по него е Инвест банк.

Обявяват Гърнето за издирване?

Бившият собственик на ЦСКА и съдружник в "Титан" Димитър Борисов може да бъде обявен за издирване, информира "България днес". Известния...

Клиентите в Софийска община на фирмата са близо 570 000, а обслужваното население като брой е близо 1,3 млн души. Във ВиК системата са инвестирани милиони, но все още няма видим резултат. 1100 служители работят във фирмата.

„Софийска вода” не е собственик, а концесионер на ВиК активите – те са публична общинска собственост. Всички новоизградени съоръжения с инвестициите на дружеството също принадлежат на града.

През 2013 година имаше сериозни нападки срещу „Софийска вода“ и искания за разваляне на концесията. Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки дори поиска да се проведе референдум за отнемане на концесията, като БСП подкрепи инициативата.

Местният референдум обаче бе оценен като риск за стабилността на ВиК системата в София, за нейната надеждност и способността й да се развива в етап, в който на Столичната община й предстои да завърши Водния цикъл на София. В крайна сметка до референдум не се стигна, а бе избрана общинска комисия, която да преразглежда условията по концесионния договор на „Софийска вода“.

Освен като фирмата за софийския боклук и бивш собственик на ЦСКА, „Титан” стана известна и покрай заменките в Карадере. Оказа се, че там компанията има имоти, а някои от тях са оставени на ЦСКА и червеният клуб ги е залагал срещу вземания, които има да връща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com