Time Warner взе 49,9% от собственика на bTV CME

17114
Time Warner взе 49,9% от собственика на bTV CME

Европейската комисия даде своето одобрение за придобиването на правата на основателя от страна на популярната американска компания Time Warner на регистрирната в Бермуда компания CME (Central European Media Enterprises), която притежава 20 телевизии в Централна и Източна Европа, включително българската bTV.

Според заключението от ЕК няма опасност за конкуренцията в областта на пазара на аудио-визуалното телевизионно съдържание, телевизионното разпръскване и телевизионната реклама.

bTV спира сигнала си към "Blizoo"

Заради неизпълнение на договора от страна на Blizoo bTV спира достъпа на оператора до сигнала към bTV Action от утре. „За да мож...

В края на юни основателят на CME Роналд Лаудер ще предаде правото си на глас върху 49,9% от капитала на компанията на Time Warner. Не е ясно обаче дали има клауза, че американската компания може да изкупи и останалите дялове – обикновено при купуването на толкова голям дял такива клаузи има, но в съобщението на ЕК няма такова уточнение.

Time Warner е собственик на HBO и на филмовото студио „Уорнър Брос”. Информацията за готвената сделка е предадена на ЕК на 8 май тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com