Атанас Тасев: Проблемът не в цената на тока, а в кризата

25195
Атанас Тасев: Проблемът не в цената на тока, а в кризата
Снимка: Getty Images / Guliver

Проблемът не в цената на тока, а в кризата. Това обяви енергийният експерт професор Атанас Тасев в ефира на ТВ7. Той обясни, че и преди е имало поскъпване на тока, но то не се е чувствало заради високите доходи.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) не може да реши сама въпроса със състоянието на сектора. На органа трябва да му бъде оказана помощ и от страна на едно бъдещо по-стабилно правителство, обясни още експертът. Той допълни, че е нужна програма, която да бъде реализирана през следващите няколко години.

Атанас Тасев пред Actualno.com: Оценките, че има газ за 120 дни в Чирен, са оптимистични

Атанас Тасев е роден на 26 октомври 1945 г. в Свиленград. Той е професор по кибернетика и информатика. Завършил е Автоматика и телемеха...

Тасев беше категоричен още, че НЕК може да изкара неповече от половин година без поскъпване на цената на тока. Компанията нямало да фалира, но за сметка на това щяла съвсем да спре да изплаща задълженията си.

В заключение професорът заяви, че се очаква поскъпване и на цената на въглищата.

От своя страна бившият ресорен министър Трайчо Трайков беше категоричен, че системата ще издържи физически, но е цяло чудо, че съществува финансово. Представителят на гражданската квота на Реформаторския блок обясни, че проблемът не е само в НЕК.

Трайков препоръча да се затегнат гайките в енергетиката и да се подобри ефективността на мрежата. Държавата от своя страна пък да подпомогне хората, които имат нужда от помощ.

Атанас Тасев: Токът ще поскъпне с близо 10%

Увеличаване на цената на тока се налага заради неправилни политики, довели до дефицит в Националната електрическа компания. Това в заяв...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com