Танов се похвали с висока събираемост на Агенция "Митници"

7662
Танов се похвали с висока събираемост на Агенция "Митници"
Снимка: БГНЕС

Над 150 млн.лв. повече са събраните средства от Агенция „Митници” в сравнение със същия период миналата година. Това каза пред журналисти в Народното събрание директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов, предаде "Фокус". 

Ваньо Танов обясни, че в плана за 2014 – 2015 г. разликата е 180 млн. лв. „През май месец ще изпълня плана за годината относно ръста на приходите”, заяви той. По думите му тази година ще бъдат достигнати нивата от преди две години.

Ревизоро: Нито парите ще влязат в бюджета, нито ще се пресече контрабандата

Кой каквото му е на сърце може да внесе у нас. Важното за митничарите е не да правят нещо, а да не правят нищо. Те обаче са редовите из...

„Това може да се види от числата”, коментира Танов. На въпрос, свързан с изказването на Бойко Борисов за повече приходи в държавата от страна на Митниците в размер на 160 млн. лв. приходи, Танов каза, че за тази сума не е водил разговори с премиера.

„Премиерът каза, че му трябват 1,5 млрд. лв., за да реализира – няма как само митниците да реализират това. Обясни, че работят заедно с НАП и попита дали не се усеща от началото на годината какво се случва – приходите растат”, посочи Танов. Според него е необходимо да се приеме промяна в Закона за митниците и да се регламентира преместването на служителите от едно място на друго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика