Танева: Основен проблем за земеделците е недостатъчното финансиране по ПРСР

11655
Танева: Основен проблем за земеделците е недостатъчното финансиране по ПРСР
Снимка: БГНЕС

Основният проблем, който отчитат представителите на земеделския бранш, е недостатъчният бюджет по Програмата за развитие на селските райони. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева след проведената дискусия за Програмата, предаде "Фокус".

Тя допълни, че екипът на министерството работи в постоянен диалог с браншовите организации и съвместно търсят решения по възникнали казуси и проблеми. „Основният проблем е наистина ресурсът, бюджетът на Програмата – той се оказва недостатъчен предвид интереса, обема на инвестициите, които планират земеделските стопани. Това беше най-често срещаното мнение от всички сектори“, каза Танева.

1,8 млрд. лв. са получили земеделците от субсидии

Над 1,8 млрд. лв. са субсидиите, изплатени на земеделците тази година. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева по време ...

Тя допълни, че след като е приключил приемът по мярка 4.1, са имали консултативен съвет по „Трайни насаждения“, по „Плодове и зеленчуци“, среща с Националната асоциация на зърнопроизводителите.

„Всеки иска това – повече бюджет, но той е договорен и има определени лимити по отношение на разпределението на общия бюджет между мерките, така че там няма варианти“, обясни земеделският министър. Десислава Танева допълни, че важният въпрос е как да се намерят най-добрите и справедливи условия, така че да бъдат подпомогнати по-голям брой земеделски производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика