Създаваме общ туристически център за реклама на продукти с Румъния

15374
Създаваме общ туристически център за реклама на продукти с Румъния

България и Румъния ще създадат общ информационен център за промотиране на съвместните си туристически продукти. Това стана ясно след срещитe на министъра на туризма Николина Ангелкова с румънския вицепремиер Ливиу Драгня и министъра на европейските фондове на Румъния Еужен Теодорович, които се проведоха днес в Букурещ.

Двете страни са се разбрали през втората половина на декември в Русе да се проведе съвместна работна среща, на която да бъде поканен и браншът, за да бъдат обсъдени конкретните детайли за създаването на информационния център, както и възможностите за промотирането на общите туристически продукти, включително по проекти от Дунавската стратегия на ЕС. Чрез тях ще могат да се привлекат повече посетители от далечни пазари към Балканите – например от Китай, Япония, Индия и др., подчерта Ангелкова. Преди срещата в Русе представителите на българската туристическа индустрия ще бъдат информирани за идеята от екипа на министър Ангелкова и ще дадат предложенията си за съвместните продукти.

Защо националният туристически сайт е важен и защо България изостава

Бързият темп, с който се развиват интернет и уеб технологиите, прави значението на уебсайтовете във всички сфери на икономиката, включи...

Министър Ангелкова откри в Букурещ бизнес форума "Храни и напитки от слънчева България", в който участваха над 25 наши компании – производители и дистрибутори от хранително-вкусовата промишленост. Тя изтъкна, че насърчаването на двустранните бизнес отношения в тази сфера са пряко свързани с туризма. Промотирането на хранително-вкусовата индустрия е възможност повече румънци да добият представа за прекрасната българска кухня и изключителните ни вина, подчерта министър Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика