Стойнев сочи с пръст: Щонов направи нещо, че да спре "Южен поток"

15713
Стойнев сочи с пръст: Щонов направи нещо, че да спре "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Нещо се е случило по време на служебното правителство. Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е изпратил някакво писмо до Русия, заради което те в момента се отказват от "Южен поток". Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката от кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев. Той добави, че освен всичко Щонов е заплашвал с прокурор бившите членове на проектната компания.

В ефира на bTV Стойнев почти призова останалите политически сили "Нека бъдем приятели" и пожела да се обединим, докато все още има възможност проектът да бъде реализиран. Иначе Турция щяла да получи възможност да контролира газовите доставки на Европа. Странно или не, премиерът Борисов беше пожален, тъй като за няколкото седмици, в които е на власт, нямал възможност да повлияе.

Теменужка Петкова: Не е имало твърдо установени транзитни такси за "Южен поток"

Факт е, че транзитните такси за „Южен поток” не бяха договорени. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова. "В дог...

Влязох в конфликт с Орешарски заради "Южен поток", припомни бившият министър. Той припомни как по негово време 300 хил. тона тръби са запълнили пристанищата в Бургас и Варна. Дори в момента два кораба чакали да бъдат разтоварени.

Никой не сеща за Булгртрансгаз. Ние ще получаваме газ от Турция и Гърция, какво ще правим с газопреносната мрежа, ще я режем за скрап ли, коментира още Стойнев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика