Стойнев: Победа за ЕНП = край за „Южен поток”

21100
Стойнев: Победа за ЕНП = край за „Южен поток”
Снимка: БГНЕС

Ако на тези европейски избори спечели Европейската народна партия (ЕНП), то "Южен поток" реално може да бъде спрян. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде "Фокус".

"Бъркаме ли, че искаме да имаме сигурност на доставките на природен газ за България”? Какъв бе отговорът за "Набуко"? Трябва да се откажем - да не се развиваме", каза Стойнев.

Йотингер се среща със Стойнев заради промените в енергийния закон

Европейската комисия е разтревожена за направените в България промени в Закона за енергетиката и за тяхната съвместимост с европейското...

Икономическият и енергиен министър буквално се разпени, докато обясняваше как ще защитава българския интерес дори и да не съвпада с европейския. На невинен въпрос дали говори със същия плам пред енергийния комисар Гюнтер Йотингер, Стойнев отвърна: "Естествено, че го правя". Той добави, че срещата му с Йотингер относно промените в Закона за енергетиката, касаещи статута на "Южен поток", е другата седмица.

По думите му проектът ще бъде един от основните стимули за растеж през 2014 година.

"Ако "Южен поток" не се осъществи, отново ние трябва да треперим, недай си Боже, в някоя държава да не стане конфликт, за да ни се прекъснат доставките на природен газ, докато проектът ТАП бъде изграден, и започнем да получаваме допълнителни количества природен газ от консорциума Шах Дениз 2”, допълни Стойнев.

Според него загубите наистина ще имат конкретни измерения, но когато се спира работата с основен търговски партньор, по никакъв начин няма да се стимулира българската икономика.

Констатирани са огромни дългове в "Ремотекс – Раднево"

Огромни дългове в "Ремотекс – Раднево" са констатациите от направения анализ в предприятието, каза в Бургас министърът на икономи...

„Трябва, с нашите стратегически партньори, да се съгласим за конкретни негативни действия, срещу тях, само защото някои държави са далеч, нямат такива връзки, икономически, и да угодим на едно общо решение. Да, ние ще спазим това решение, но ще се борим да има солидарност, по отношение на тези санкции. Ще се борим и за финансов механизъм и най-пострадалите държави да бъдат компенсирани”, каза още Стойнев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика