Според Чобанов КТБ не е искала ликвидна подкрепа

16516
Според Чобанов КТБ не е искала ликвидна подкрепа
Снимка: БГНЕС

КТБ никога по никакъв начин не е искала ликвидна подкрепа. Това твърди бившият министър на финансите Петър Чобанов след заседанието на временната комисия п бюджет и финанси.

Според Чобанов, настоящ депутат от ДПС, при всички случаи след случилото се ще има увеличение на цената на дълга и това ще е поради нарастване на кредитната необходимост. "Можеше това да стане по-плавно във времето, ако беше приета актуализацията, която предложихме", каза Чобанов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че засега поне отсъствието на КТБ от финансовата система не се е отразило неблагоприятно на останалите банки в системата. Той се надява, че това ще продължи да бъде така. "Разбира се държавата има механизми допълнителни да се погрижи за държавните предприятия, които имат ресурс вътре", заяви той и припомни, че приложили наредбата за ограничение на парите на държавните предприятия в банките.

Депутатът от БСП - лява България Румен Гечев каза, че от информацията от лятото до сега става ясно, че е злоупотребявано с парите на депозантите. "Тоест с парите на хората, които са влагали средства в банката са използвани за купуване на активи от други фирми или за разширяване на фирми, свързани с акционерите. Държавата трябва да направи всичко възможно, за да си прибере парите", каза Гечев.

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров каза, че по отношение на КТБ е много важно да се проведе международно разследване. "Да бъдат преразгледани някои от сделките, които са правени, за да бъде защитен интересът на държавата оттук нататък. Аз съм убеден, че през международно разследване до дупка и връщане на парите, можем да защитим държавния интерес", заяви той.

Чобанов видя в ДПС "диаманти-министри"

Бившият министър на финансите от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов се обясни в любов на новата си партия - ДПС, при откриването на пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика