"Спиди" АД постига добър ръст на приходите на полугодието

24205
"Спиди" АД постига добър ръст на приходите на полугодието

Най-голямата куриерска компания на българския пазар публикува финансовия си отчет за полугодието. Дружеството запазва добрите си темпове на растеж като реализира 17,4% ръст спрямо същия период на 2013 г. и достига приходи от 35,4 млн. лв.

Традиционно добре се представя сегмента на корпоративните клиенти, като същевременно „Спиди“ АД активно инвестира в навлизане в сегмента на индивидуалните клиенти, като се възползва от бурното развитие на електронната търговия. Мрежата от офиси се удвоява за последните 12 месеца и достига 215 обекта. Добавят се и нови услуги като „Отвори преди да платиш“ и интегриран куриерски модул за доставки в някои от най-разпространените платформи, използвани от интернет търговците. Международните пратки също регистрират забележителен ръст от 43,3% и вече формират 8,6% от приходите спрямо 7% година по-рано.

"Спиди" АД с най-висок растеж от началото на кризата - 21,6%

През 2013 г. "Спиди" АД постигна консолидирани приходи от 66,3 млн. лв. или с 21,6% над реализираните 54,5 млн. лв. през 2012 г. Дружес...

Оперативната печалба (EBITDA) е в размер на 6,9 млн. лв. като се повишава с 10% на годишна база. Инвестиции от 9,4 млн. лв. през миналата година (главно в транспортни средства) водят до значително увеличение на финансовите разходи и амортизациите, в резултат на което нетната печалба спада със 7,4% до 4 млн. лв. За отчетния период са инвестирани 3,3 млн. лв.

През последното тримесечие е започнала реализацията на проект на стойност 4 млн. лв. за технологично обновяване на процеса по организация и управление на логистични услуги. Проектът се предвижда да бъде завършен до края на 2015 г., като получава 50% безвъзмездно финансиране по ОП „Конкурентоспособност“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com