Sony увеличи прогнозните си загуби за 2014 г.

11223
Sony увеличи прогнозните си загуби за 2014 г.

Японският технологичен гигант Sony (Сони) увеличи прогнозите си за годишни загуби повече от четири пъти до 2,14 милиарда долара. Компанията обвини за това бизнеса си с мобилни телефони, информира АФП.

Производителят очаква загуба от 230 милиарда йени във фискалната година до март 2015 г. - повишение спрямо прогнозите за нетна загуба от 50 милиарда йени. Причината е понижаването на стойността на бизнеса с мобилни телефони.

Хакерска група атакува Sony

Японският технологичен гигант Sony съобщи в понеделник, че сайтовете му за музика и игри са били атакувани от хакерска група. Тя също т...

Sony понижи очакванията си за продажби в бизнеса със смартфони, който отчита оперативни загуби на фона на конкуренцията с Apple и южнокорейската Samsung.

"Новият средносрочен план беше променен, за да отговори на значителните промени на пазара и в конкурентната среда на бизнеса с мобилни телефони", съобщи японският производител в комюнике, информира БГНЕС.

В документа се допълва: "Според новия план стратегията за мобилния сегмент беше променена, за да се намалят рискът и колебанията и да се постигнат по-стабилни печалби. Ревизията включва промяна на стратегията на мобилния сегмент в някои географски области със съсредоточаване върху най-качествените модели и намаляване на броя на моделите от средната гама".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com