СофтУни конференция ще се проведе в Пампорово на 20-22 март

17626
СофтУни конференция ще се проведе в Пампорово на 20-22 март

Софтуерният университет (СофтУни) организира третото издание на технологичната конференция СофтУни Конф Март 2015 на 20-22 март 2015 г. Събитието е насочено към начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители и ентусиасти.

Софтуерният университет отвори врати едва преди около година, но вече се радва на голям интерес и много подкрепа за каузата, която преследва - качествено образование и работа за софтуерни специалисти. СофтУни предлага обучение по програмиране, структурирано в 3 нива (с продължителност от около 12 месеца), като се предоставя безплатен подготвителен курс за всеки начинаещ, който иска да прецени дали програмирането и софтуерните технологии му се отдават и би се занимавал с това.

Участниците в СофтУни Конф ще се запознаят с различни технологии за разработка на софтуер и ще научат полезни съвети и практики за професията "софтуерен инженер". Техническите теми обхващат: уеб разработка, мобилни приложения, бази данни, 3D графика, хардуер, freelance и други. Нетехническите теми обхващат здраве, спорт и социални умения.

Конференцията ще се проведе в периода 20-22 март 2015 г. в Пампорово, х-л "Преспа" и е отворена за посещение от абсолютно всички желаещи. Участието е на студентска цена: 120 лв. за 3 дни all inclusive: с включена храна, 2 нощувки и участие във всички лекции и обучения.

Програмата на конференцията включва над 15 лекции на всякакви теми: от "здраве и спорт" до тъмните страни на програмирането. Някои от подбраните теми на СофтУни конф са:

Структуриране на JavaScript проект;

PHP уеб разработка с Laravel5;

Функционално програмиране, lambda изрази и потоци в Java;

MS SQL Server 2014 в действие;

Мобилни приложения с Xamarin.Forms;

Разработка на сайтове с ASP.NET MVC;

Работа извън офис.

Лектори на събитието са някои от по-известните имена в софтуерната индустрия:

Иван Ванков (gatakka) – професионален лектор и консултант по PHP, Python, бази данни, Web сигурност и оптимизации;

Павел Колев – JavaScript разработчик в Телерик, през свободното си време води лекции в академията на Телерик, както и по различни конференции;

Марио Пешев – WordPress консултант и технически ръководител в DevriX, води обучения от 2006-та година насам, сертифициран Java програмист, подпомага различни проекти с отворен код, включително и ядрото на WordPress, което е в основата на десетки милиони сайтове по света;

Найден Гочев – независим разработчик на софтуер и лектор с над 10 години опит в IT сферата;

Борис Христов – SQL Server MVP, автор на курсове за Pluralsight, работи като SQL Server Consultant;

Владимир Георгиев – софтуерен инженер и лектор, занимава се със софтуер от около 3 години, като има най-голям опит с .NET, уеб разработка, бази данни, HTML5 и JavaScript.

Михаил Стойнов – секюрити и софтуерен консултант, лектор и автор. Преподавал е софтуерни технологии в Софийски университет, ТУ-София и НБУ;

Димитър Иванов – работи като software&hardware developer в SION, където участва в разработката на технологични джаджи. Занимава се с програмиране и вградени системи от 6 години насам и е печелил престижни състезания в тази област;

СофтУни - първи стъпки към Европа

На 9 януари в СофтУни се проведе първото представяне на чуждестранен партньор на Софтуерния университет – немската компания ...

Ради Атанасов – професионален софтуерен архитект и разработчик с дългогодишен опит и тясна специализация в Microsoft SharePoint, носител на една от най-високите степени на технологична сертификация в света - Microsoft Certified Master.

Участниците в конференцията ще почерпят от техния опит, съвети и добри практики. Повече за лекторите и програмата на събитието можете да откриете на сайта на конференцията.

В един от панелите "Lightning Talks" участниците ще могат да влязат ролята на лектори с кратки 5-минутни презентации и демонстрации. По време на тях те ще могат да засегнат теми, които ги вълнуват и биха представлявали интерес за публиката, както и ще имат възможност да изкажат своето мнение или да представят някоя нова технология, по която са се запалили.

Регистрацията за събитието е отворена, като ранно записалите се (до 9-ти март) ще могат да се възползват от по-ниски цени. Ето как ще протече СофтУни конференцията:

2 нощувки - 20 и 21 март;

До 23 февруари можете да се запишете в Софтуерния университет на Светлин Наков и Христо Тенчев

От 28 януари започна първото кандидатстване в Софтуерния университет (СофтУни), което се осъществява от неговия уеб сайт. Срокът за зап...

20 март – настаняване, вечеря;

21 март – закуска, начало на конференцията, обяд, вечеря;

22 март – закуска, обяд, закриване на конференцията.

Това е трето издание на СофтУни Конф. Първото се проведе през май месец и събра около 200 участници, които останаха с много добри впечатления от събитието. Можете да разгледате програмата и видео лекциите от страницата на СофтУни Конф - май 2014. Второто издание, с над 180 посетители, беше през октомври миналата година. Програмата и видео от лекциите са достъпни на страницата на СофтУни Конф - октомври 2014.

За подробна информация и записване посетете сайта на СофтУни Конф Март 2015.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com