Скандал с търговската марка на една от компаниите "за едно евро"

9195
Скандал с търговската марка на една от компаниите "за едно евро"
Снимка: БГНЕС

Няколко месеца, след като се оттеглих от поста изпълнителен директор на "ГАРБ Аудиенс Рисърч България", но запазих акционерния си дял в компанията, с изумление установих, че едно новоучредено от служители и членове на ръководството на ГАРБ дружество е започнало да предлага данни за телевизионната аудитория под име, което е присвоено за заблуда – „ГАРБ Аудиенс Межърмънт България”. Това пише в отворено писмо до медиите Джордж Лукс, мажоритарен акционер в ГАРБ Аудиенс Рисърч.

Припомняме, че ГАРБ беше една от компаниите, за които белгиецът Пиер Луврие заяви в края на март тази година, че купува за общо едно евро. Другите бяха „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс” и НУРТС.

Цацаров: Не е престъпление да пееш с Цветан Василев

„Цветан Василев ще бъде разпитан за КТБ в момента, в който бъде екстрадиран, ако бъде екстрадиран от Сърбия". Това заяви в предав...

Бих искал да подчертая, че новосъздаденото дружество няма нищо общо с ГАРБ. По време на мандата ми на изпълнителен директор и законен представител на ГАРБ, аз не съм одобрявал сделки по прехвърляне на собственост, активи, договори, ноу-хау, технологии и служители към никого, още по-малко към един новосъздаден претендент без никакъв опит и история на пазара на пийпълметрични услуги. След прекратяване на мандата ми на изпълнителен директор, подобно прехвърляне не би могло да бъде одобрено съгласно действащия устав на ГАРБ и законите на Република България. Ако подобно прехвърляне се е случило, то е противозаконно, казва Лукс.

Фрапиращото в случая е, че Лукс твърди, че е взел решение да прекрати дейността на "ГАРБ Аудиенс Рисърч България". Това е станало заради липса на финанси и заради "постоянните опити за влияние върху ГАРБ".

За финал Лукс категорично заявява, че ще сезира компетентните органи, които трябва да предприемат необходимите действия за разкриване и преустановяване на манипулацията с търговската марка и/или бизнеса на ГАРБ. Ще отнеса случая и на международно ниво, заканва се мажоритарният акционер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com