Скандал: АЕЦ "Козлодуй" превела незнайно защо милиони на Westinghouse?

54014
Скандал: АЕЦ "Козлодуй" превела незнайно защо милиони на Westinghouse?

Над 7 млн. лева са били преведени днес късно следобед от АЕЦ „Козлодуй” на Westinghouse, предаде Агенция "Фокус".

Българската електроцентрала се обслужва от 10 банки. В момента се проверява през коя банка е изнесено плащането, но то фигурира между банковия обмен.

АЕЦ Козлодуй е харчила милиони левове незаконно

Над 70% от парите, които са изхарчени за строежа на водноелектрическата централа в АЕЦ "Козлодуй", са похарчени незаконно. Това е показ...

Не сме подписвали никакъв договор във връзка с 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Не считам, че е редно служебното правителство да поема ангажименти за важни дългосрочни стратегически проекти, коментира вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева.

„Такива ангажименти следва да се преценят от редовен кабинет с политическа подкрепа. Ще разпоредя незабавна проверка и ако се окаже вярно, че е извършено плащане, лицата, които са превишили правомощията си, със сигурност ще бъдат наказани”, заяви Захариева.

Припомняме, че Westinghouse беше посочена като евентуален изпълнител на проекта за изграждане на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Според предварителните договори нямаше обявена финансова стойност на проекта. Споразумението беше публикувано в интернет, но с един куп скрити страници, които не позволяват да се провери и види пълната картина. То беше подписано от бившия шеф на атомната централа Иван Генов и с огромното съдействие на бившия икономически и енергиен министър Драгомир Стойнев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика