Синдиците на КТБ в опит да съберат вземания за близо 19 млн. евро

6480
Синдиците на КТБ в опит да съберат вземания за близо 19 млн. евро
Снимка: Getty Images

Синдиците в Корпоративна търговска банка (КТБ) се опитват да възстановят вземания по кредит за близо 19 млн. евро. Това става ясно от отчета на Лазар Илиев и Росен Ангелчев за периода от 20 до 23 април, когато все още бяха в ролята си на временни синдици, съобщава БНР.

От отчета на Лазар Илиев и Росен Ангелчев в последните дни, когато бяха в ролята си на временни синдици - т.е. преди съдът да разреши началото на производство по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка, става ясно, че те са пристъпили към вписване на изпълнение в Централния регистър на особените залози и на Централния депозитар, тъй като става дума за заложени акции и вземания на обща стойност от 18,7 млн. евро.

Оманският фонд е завел дело срещу България за 700 мн. евро

Оманският фонд вече е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции. Това съобщи адвокат Константин Симеоно...

Името на компанията - длъжник обаче не става ясно, тъй като е банкова тайна.

Като временни синдици Илиев и Ангелчев са започнали действия по събиране на вземания от компании, които също са в производство по несъстоятелност. Описани са две дела, при които КТБ се явява кредитор с признати взамания за повече от 40 млн. лева всяко. Извършени са действия и за обявяване на прихващания за недействителни. Също така е проведена среща с международна одиторска компания.

Илиев и Ангелчев бяха вписани като титулярни синдици на КТБ на 23-ти април, ден, след като започна процедурата по несъстоятелност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика